Therapeutische hulp bij angsten en fobieën

Veel mensen hebben hardnekkig en langdurig last van spanning en angst.

Angst is een emotie die ineens ontstaat als er acuut gevaar dreigt. Maar soms kan deze emotie zomaar ontstaan en aanhouden, of telkens opkomen, ook als er géén gevaar dreigt.

Angst leidt vaak tot een verhoogd spanningsniveau, met als gevolg dat tal van dingen meer moeite kosten of nóg angstiger aanvoelen. Kortom, angst en spanningen zijn vaak een vicieuze cirkel waarin je gevangen zit. Het kan je leven in ernstige mate beperken en hinderen.

Angst, paniek en spanning zijn met hypnotherapie en/of NLP heel goed te behandelen!

Spanning of angst is een gevoel dat op komt zetten in bepaalde omstandigheden. Het kan zijn dat je bewust of onbewust geleerd hebt voor iets bang te zijn. En dat je die angst vervolgens aan iets gekoppeld hebt, bijvoorbeeld een spin of een snelweg. Ook kan het zijn dat er voortdurend bewust of onbewust spanningsverhogende gedachten door je hoofd gaan waarmee je jezelf onder druk zet. In alle situaties van angst heb je echter te maken met irrationeel gedrag. Dat wil zeggen: verstandelijk snap je vaak wel dat het nergens op slaat. Dat je je niet bang, gespannen of onzeker hoeft te voelen. En soms heb je geleerd om dat ook tegen jezelf te zeggen, om je irrationele gedachten te corrigeren. Soms werkt dat – even – maar na verloop van tijd is het net of je innerlijk toch weer een ‘ja, maar…’ bemerkt. De kracht van de positieve gedachten die je had bedacht is dan alweer verdwenen. Bij angst en spanning is het net of geruststellende gedachten niet doordringen tot je gevoel, althans niet blijvend.

Je beter voelen

Je zou kunnen zeggen dat ‘denken’ en ‘voelen’ als het ware ‘een verschillende taal’ spreken. Het probleem is dat veel mensen met hun ‘denken’ zichzelf proberen uit te leggen waarom ze zich niet bang hoeven te ‘voelen’. Je gevoel reageert daar eenvoudigweg niet zo goed op. Soms valt het kwartje, maar heel vaak ook niet. Dan heb je al je gedachten logisch, rationeel en op een rijtje en toch voelt het van binnen niet goed.

Spanning en lichamelijke klachten

Een hoog spanningsniveau en gevoelens van onrust en angst kunnen ook gemakkelijk leiden tot lichamelijke klachten. Dat is logisch, want je kropt te veel spanning op. En als die spanning er op emotioneel vlak niet uitkomt, dan vindt spanning vaak een weg naar het lichaam en kun je allerlei psychosomatische klachten ontwikkelen. Blijf niet te lang met te veel spanning rondlopen. Het mechanisme van onbewust spanning verwerken is met hypnotherapie eenvoudig aan te leren. Waardoor angst- en spanningsklachten snel afnemen.

Als u interesse heeft of vragen, kunt u bellen naar 06-40806851, 06-19729253 of e-mailen naar info@praktijkzielsgeluk.nl

Agenda

Gratis online Webinar "Cel Gezondheid" dinsdagavond 11-05 en woensdagavond 19-05

Lees meer -->

Klank- helingavond woensdagavond 12-05

Lees meer -->

Mindfulness cursus start maandagavond 31-05

Lees meer -->