Mindfulness

Mindfulness in Purmerend

Wil je mindfulness volgen in Purmerend? Bij Praktijk Zielsgeluk, een praktijk in het centrum van Purmerend, bieden we verschillende trainingen in mindfulness aan. Mindfulness betekent ook wel ”Aandacht geven op een bepaalde manier, gericht op het hier en nu en zonder te (ver)oordelen”. Het helpt je rustiger te worden en bewuster te leven. Ontdek hoe wij je hierbij kunnen helpen!

De voordelen van mindfulness volgen bij onze praktijk in Purmerend

Mindfulness is ontwikkeld door John Kabat-Zinn, een Amerikaanse moleculair bioloog. Hij zag dat chronische cliënten weinig in staat waren om iets aan hun gezondheid te doen. Mindfulness is een techniek, een vaardigheid of een kunst om aanwezig te zijn in het hier en nu. Het is eveneens bekend uit eerdere psychologische/therapeutische methoden, zoals Gestalt-therapie. Dankzij mindfulness in onze praktijk in Purmerend leef je intenser. De geest wordt rustiger, je krijgt een betere concentratie, ontspant gemakkelijker en hanteert eigen gedachtenpatronen beter. Je bent je bewust(er) van je eigen en huidige ervaring(en) en doorbreekt de routine, het automatisme. Bovendien ben je je bewust dat je problemen niet altijd in je hoofd kunt oplossen en stelt vertrouwen in het oplossend vermogen van het leven. Je kunt bijvoorbeeld mediteren en aandacht geven aan je lichaam, je emoties et cetera.

De cursussen

Mindfulness is dus een vaardigheid die je kunt trainen. Je oefent dat je, door bewust met je aandacht om te gaan, telkens kunt terugschakelen naar het hier en nu. Daarbij neem je afstand van allerlei belastende gedachtes. Je maakt selecties en kiest of een gedachte belangrijk is, in plaats van automatisch en direct te reageren. Je kunt beter je grenzen bewaken. Dit alles leer je tijdens diverse cursussen mindfulness bij onze praktijk in Purmerend, zoals:

Meld je aan of vraag om meer informatie

Praktijk Zielsgeluk in Purmerend is een praktijk voor orthomoleculaire en natuurlijke geneeskunde, waar je onder meer terechtkunt voor mindfulness. Mindfulness kan bijvoorbeeld op positieve wijze bijdragen aan energieherstel na een depressie. Meld je direct aan voor een cursus die jou schikt. Wil je meer informatie over mindfulness bij onze praktijk in Purmerend? Bel dan gerust naar 06-40806851 (Natasja) of 06-19729253 (Bob) of stuur een e-mail naar info@praktijkzielsgeluk.nl.

Agenda

Gratis online Webinar "Cel Gezondheid" woensdagavond 12-01, dinsdagavond 25-01 en woensdagavond 09-02

Lees meer -->

Klank- helingavond woensdagavond 19-01 en donderdagavond 17-02

Lees meer -->

Mindfulness cursus start maandagavond 10-01 en Online dinsdagavond 11-01

Lees meer -->