Mindfulness

Mindfulness:”Aandacht geven op een bepaalde manier, gericht op het hier en nu en zonder te(ver)oordelen”.

Mindfulness is ontwikkeld door John Kabat-Zinn, een Amerikaanse moleculair bioloog, die zag dat chronische cliënten weinig in staat waren om iets aan hun gezondheid te doen. Het is een techniek, een vaardigheid of een kunst om aanwezig te zijn in het hier en nu.

Het is eveneens bekend uit eerdere psychologische/therapeutische methoden zoals Gestalttherapie. Met Mindfulness leef je intenser. De geest wordt rustiger, betere concentratie, ontspanning en betere hantering van de eigen gedachtenpatronen.

Je bent je bewust(er) van je eigen en huidige ervaring(en) en doorbreekt de routine, het automatisme. Je bent je bewust dat je problemen niet altijd in je hoofd kunt oplossen en stelt vertrouwen in het oplossend vermogen van het leven. Je kunt o.a. mediteren en aandacht geven aan je lichaam, je emoties, etc.

Mindfulness is dus een vaardigheid die je kunt trainen. Oefenen dat je, door bewust met je aandacht om te gaan, telkens kunt terugschakelen naar het hier en nu. Je neemt hierbij afstand van allerlei belastende gedachtes/”hersenspinsels. Je maakt selecties, keuzes of een gedachte belangrijk is, in plaats van automatisch en direct te reageren. Je kunt beter je grenzen bewaken.

Zie onderstaande avonden of cursus:

 • Mindfulness & meditatie avonden, klik dan hier
 • Mindfulness & meditatie cursus, klik dan hier
 • Als u interesse heeft of vragen, kunt u bellen naar 06-40806851, 06-19729253 of e-mailen naar info@praktijkzielsgeluk.nl

   

  Agenda

  Online Webinar Cel Gezondheid dinsdagavond 08-04

  Lees meer -->

  Klank- helingavond donderdagavond 15-04

  Lees meer -->

  Mindfulness cursus start maandagavond 26-04

  Lees meer -->