Informatie voetreflextherapie

Wat is voetreflextherapie?

Voetreflextherapie is een natuurgeneeswijze waarbij door behandeling van reflexzones in de voeten er wordt getracht het evenwicht in het lichaam te herstellen. Hierdoor wordt het lichaam in staat gesteld om zichzelf te genezen. Men gaat dus uit van het zelf genezend vermogen van de cliënt.

De therapeut oefent druk uit op de zones in de voeten welke elk op zich corresponderen met organen en weefsels in het lichaam.

Voetreflextherapie is gebaseerd op de gedachte dat lichaam, geest en ziel volmaakt met elkaar verbonden zijn en één geheel vormen.

Voetreflextherapie vervangt GEEN behandeling die door een arts wordt voorgeschreven, maar kan deze wel aanvullen en ondersteunen.

Door voetreflextherapie kunnen klachten verminderen of weggaan. Bovendien is het ontspannend, verhoogt het je weerstand, werkt het positief op je gemoedstoestand en men slaapt er meestal beter door.

Voetreflexbehandeling

Tijdens de voetreflexzonetherapie behandeling wordt een overzicht gemaakt van de gevoelige punten op de voeten om een indruk te krijgen waar de harmonie is verstoord en waar de volgende keer extra aandacht aan kan worden gegeven.
Afhankelijk van de persoon kunnen de volgende bijverschijnselen optreden:
Uren tot dagen na de behandeling:

  • urine is donkerder (afvalstoffen zijn losgekomen en verlaten het lichaam);
  • oude kwalen kunnen tijdelijk terugkomen om daarna te verdwijnen;
  • meer afscheiding (ontlasting, transpiratie, witte vloed, oorpus, e.d.);
  • veranderde gevoelens op allerlei gebied.

Wat er ook gebeurt, het is allemaal goed. Het wil zeggen dat er iets in gang is gezet. Laat mij weten wat er tijdens de behandeling gebeurt en vertel mij de volgende keer hoe de tussenliggende periode is verlopen. Dat helpt om weer verder te komen.

Werkwijze

Aan de hand van de klacht wordt eerst een beeld verkregen van de gehele gezondheidssituatie. Dit doen we door middel van een gesprek en een voetreflexzone onderzoek. Op grond hiervan wordt in overleg een behandelplan opgesteld.

Het kan zijn dat al na één behandeling de klacht verminderd. Meestal is het echter zo dat er meerdere behandelingen nodig zijn.

  • Voetreflexcursus, klik dan hier
  • Voetreflex tijdens zwangerschap, klik dan hier
  • Voetreflex na de bevalling, klik dan hier
  • Voorbeelden te behandelen klachten, klik dan hier

Als u interesse heeft of vragen, kunt u bellen naar 06-40806851, 06-19729253 of e-mailen naar info@praktijkzielsgeluk.nl

 

Agenda

Gratis online Webinar "Cel Gezondheid" dinsdagavond 11-05 en woensdagavond 19-05

Lees meer -->

Klank- helingavond woensdagavond 12-05

Lees meer -->

Mindfulness cursus start maandagavond 31-05

Lees meer -->