Kinder MIR methode

Voor kinderen van 2 tot ongeveer 7 – 8 jaar is de Kinder MIR Methode ontwikkeld. Dit is een variant op de MIR-Methode met 12 stappen. Bij het uitspreken van de zinnen voer je tegelijkertijd bewegingen uit die symbool staan voor de intentie van de stappen. Door het doen van de Kinder MIR komen kinderen terug bij hun waarheid. Die is anders dan die van volwassenen. Volwassenen houden nogal eens de schijn op.

Kinderwaarheid en volwassenwaarheid

Kinderen leren al op jonge leeftijd dat ze met twee waarheden moeten leven. De kinderwaarheid: het zien van verschijningen, aura’s en chakra’s, het binnen krijgen van emoties van anderen en het ervaren van sensaties (bijv. tintelingen, pijnen) in hun lichaam. De volwassenenwaarheid is dat er geen aura’s en chakra’s bestaan, dat emoties ontkend worden en de lichamelijke ervaringen aanstellerij zijn.

Drie problemen

Wij als volwassen hebben hierbij drie problemen: geen begrip voor de ervaringen van kinderen, angstig voor wat kinderen aangeven en we proberen kinderen in hokjes te stoppen. Hierdoor raken kinderen in een isolement en proberen hun vermogens te ontkennen en te verbergen. Het gevolg hiervan is een grote eenzaamheid.

Gevoel van vrijheid

Door de KinderMIR te doen met de bijbehorende bewegingen, ontstaat er een energiestroom die een gevoel van vrijheid geeft. Kinderen komen hiermee weer in hun kracht te staan, maar vooral ook weer in hun waarheid. Het is zeer aan te raden om de KinderMIR samen met je kind te doen. Volwassenen helen hiermee hun innerlijk kind.

Regels van de Kinder MIR:

Ik heb een zonnetje in mijn buik
En dat zonnetje maakt me helemaal schoon
Ik ben nu een stralend zonnetje
Ik zie duizenden andere lichtjes om me heen
Samen zijn we nu een regenboog
Ik kies daaruit mijn eigen kleuren
Mijn papa heeft zijn eigen kleuren
Mijn mama heeft haar eigen kleuren
Ik heb mijn eigen kleuren
Mijn kleuren wijzen mij de weg
Ik stap van kleur naar kleur
En kom nu op mijn eigen plek

Als u interesse heeft of vragen, kunt u bellen naar 06-40806851, 06-19729253 of e-mailen naar info@praktijkzielsgeluk.nl

Agenda

Gratis online Webinar "Cel Gezondheid" woensdagavond 12-01, dinsdagavond 25-01 en woensdagavond 09-02

Lees meer -->

Klank- helingavond woensdagavond 19-01 en donderdagavond 17-02

Lees meer -->

Mindfulness cursus start maandagavond 10-01 en Online dinsdagavond 11-01

Lees meer -->