Test botdichtheid

Osteoporose / botontkalkig voorkomen:

Botontkalking is een proces dat in de loop van een aantaljaren plaatsvindt. Het vervelende van deze ziekte is, dat u eigenlijk niets merkt. Totdat u “krimpt” (kleiner in lichaamslengte) of een heup, pols of een wervel breekt.

De schatting is ongeveer 800.000 Nederlanders aan botontkalking lijden (bron RIVM).

Botontkalking komt zowel bij vrouwen als bij mannen voor. Vrouwen hebben echter veel vaker osteoporose. Zeker vrouwen die de overgang achter de rug hebben, lopen een vergroot risico. Maar liefst één op de drie vrouwen boven de 55 jaar wereldwijd heeft een risico op botbreuken ten gevolge van botontkalking.

Jaarlijks breken in Nederland ruim 83.000 mensen (gegevens 19999) boven de 55 jaar een skeletdeel als gevolg van osteoporose (bron: CBO).

Bij mensen onder de 55 jaar worden geen osteoporose gegevens bijgehouden, maar osteoporose komt wel bij jongeren voor!

80% van de mensen met osteoporose weet zelf niet dat ze het hebben (zij hebben geen botscan ondergaan/zijn niet gediagnostiseerd)

Uit onderzoek blijkt dat in de meeste gevallen osteoporose pas wordt ontdekt wanneer men iets breekt!

Er kan veel gedaan worden om te voorkomen dat u het krijgt, maar dan moet u er wel tijdig bij zijn. Juiste behandeling kan de kans op een een (volgende ) breuk met 50% doen verminderen.

78% van de behandelde patienten stopt de behandeling binnen één jaar, terwijl een juiste behandeling 3 – 5 jaar moet worden volgehouden.

Echter, uit ervaring (mede van vele collega’s) stijgt men in botdichtheid binnen enkele maanden bij gebruik van de juiste supplementen.

U kunt wederom een botscan laten maken. Een groot percentage van de patiënten stijgt in botdichtheid (de T-score), wat betekent dat het bot in botdichtheid toeneemt.

U kunt u laten testen bij Praktijk Zielsgeluk.

Heeft u een meting op een lage botdichtheid, dan is het mogelijk dat u direct na de behandeling behandeld wordt. Hoe gaat dat in zijn werk? Na uw toestemming neem ik zielscontact met u op om te vragen waarom u een lage botdichtheid heeft. Uw ziel laat dit zien en na een paar minuten gaat het botdichtheid zich herstellen en heeft u reeds een optimalere botdichtheid. U krijgt dan van mij een op u afgestemd protocol mee naar huis waar u zelf een aantal weken (3 – 4 weken). Daarna heeft u een optimale botdichtheid ontwikkeld.

Wilt u meer weten hoe deze methode werkt en achtergrond informatie? Klik dan hier.

U kunt ook informatie krijgen over hoe u ervoor kunt zorgen dat het lichaam weer nieuw botweefsel gaat aanmaken.

Agenda

Online Webinar Cel Gezondheid dinsdagavond 08-04

Lees meer -->

Klank- helingavond donderdagavond 15-04

Lees meer -->

Mindfulness cursus start maandagavond 26-04

Lees meer -->