Mindfulness & Meditatie cursus

Ruim een half jaar geleden ben ik op meditatie cursus gegaan. De reden waarom ik wilde gaan mediteren was dat ik erg onrustig/druk in me hoofd was. Ik moest voor me gevoel zoveel dingen doen/regelen, zoveel om over na te denken en op te lossen, kortom ik sliep slecht omdat me hoofd maar door bleef malen. Ik sport vaak en dat geeft me ook veel rust en ontspanning maar dat is niet mogelijk voor mij om elke dag te doen. Ik hoorde dat Bob een meditatiecursus ging geven en dat was net het setje wat ik nodig had. Hiervoor had ik nooit gemediteerd dus ik was ook erg benieuwd hoe dat zou gaan en of mediteren mij rust zou geven.

De eerste cursusavond was spannend want je komt in een groep met onbekende mensen. De meeste hadden al eerder een meditatiecursus gedaan. De groep was klein 6 mensen totaal en de meditatieleraar Bob. Ik dacht dat iedereen voor de meest uiteenlopende redenen op cursus kwam maar achteraf bleek dat er meer waren om de hectiek te doorbreken en rust in je hoofd te krijgen. De groep was leuk en iedereen was naar mijn mening snel op zijn of haar gemak.

Ik heb de cursus als zeer leerzaam ervaren. Elke cursusavond worden verschillende meditatievormen geoefend: stilte -, visualiserende -, bewustwording -, muziek-, mantra meditatie’ s. Hierdoor ervaarde ik wat bij mij prettig voelde en dat kan per keer verschillen. Na elke meditatie kan je ervaringen delen met de groep als je dat wilt. Bovendien kon Bob begeleiden in je ervaringen en er meer over vertellen. De avonden werden soms anders dan het programma aangaf maar dat kwam omdat we als groep dieper op een bepaald onderwerp in wilde gaan of omdat het gewoon zo liep. Dat is het voordeel van zo een kleine groep de flexibiliteit om in te spelen op de bestaande behoefte.

Tijdens de periode van de cursus heb ik bijzondere dingen mogen ervaren. Ook werd ikzelf veel rustiger in me hoofd. Ik mediteer elke avond voor het slapen dat is mijn moment van rust. Ik slaap nu heerlijk, vaak aan een stuk door en ik merk nog steeds verbetering. Als ik heel druk in me hoofd ben en slecht kan mediteren gebruik ik muziek om op te mediteren waardoor ik alsnog goed ontspan. De ene keer gaat het mediteren beter dan de anderen keer maar opvallend is wel als ik een avond niet mediteer ik veel onrustiger slaap en soms ook dus weer niet slaap. Ik probeer nu vaker op de dag ook een meditatiemoment te benutten al komt dat er niet elke dag van.

Bob begeleidt de groep zeer rustig en kundig waardoor iedereen op zijn of haar gemak is. Bob voelt iedereen in de groep zeer goed aan wat heel positief werkt voor de sfeer en de meditatie sessies. Ik vond het jammer dat de cursus afgelopen was. Ik verheug me al op de meditatie herhalingsavonden. Meditatie heeft in de korte tijd dat ik pas mediteer gegeven: rust (zowel geestelijk als lichamelijk), betere zelfbewustwording, meer energie, bijzondere ervaringen.

Meditatiecursus deelneemster.

  Kort geleden heb ik de meditatiecursus voor beginners gevolgd bij Bob Borsjé.

  We hadden een klein groepje, eerst 4, en later met zijn drieën. Het waren hele mooie avonden. Ik vond het heel leuk om te mediteren, het was nieuw voor mij. Het ging geleidelijk, en we leerden verschillende manieren. We hebben ook echt veel informatie gekregen over andere onderwerpen, die er wel mee te maken hebben. Ik heb er persoonlijk veel aan gehad. Er zijn mooie dingen gebeurd, en ik voel me nu veel sterker. Je krijgt er ook meer energie van, en het maakt je gelukkiger, vrolijker. Dat is althans mijn ervaring. Ik kan het iedereen aanbevelen! Bob leert je alles op een rustige manier, en er heerste een hele fijne sfeer. Ik ben echt heel blij dat ik het gedaan heb, en ik zal zeker eens een avond of meer gaan bezoeken. Want het is echt jammer dat het afgelopen is. Maar, mediteren doe je toch voor jezelf, en iedere dag . Ik wens iedereen die gaat beginnen veel meditatieplezier!

  Een (weer) gelukkige deelneemster.

  Meditatie-avonden, meditatie-klankavonden: 

  Bob legt veel uit over interessante onderwerpen. Elke keer worden er andere meditaties gegeven met over diverse thema’s. Soms gaan we mantra’s zingen en lichaamsoefeningen. Elke avond is weer een hele fijne ervaring.

  De meditatie-klank avonden geven Bob en Natasja samen. Het voelt allemaal heel goed, geeft veel rust en ontspanning, je voelt de trillingen van de instrumenten waar de volgende dag(en) nog profijt van kunt hebben.

  Ik ben blij dat Bob en Natasja op mijn pad zijn gekomen. Deze mensen helpen anderen weer in balans te komen en leren je hoe je jezelf in balans kunt houden.

  Note: in het begin dacht ik ..ik laat niet alles op mijn mouw spelden, maar ik dacht “kan het toch proberen”. Ik ben blij dat ik het geprobeerd heb, ik heb geen moment spijt.

  • Mindfulness & meditatie cursus, klik dan hier
  • Mindfulness & meditatie avonden, klik dan hier
  •  

   Agenda

   Gratis online Webinar "Cel Gezondheid" woensdagavond 12-01, dinsdagavond 25-01 en woensdagavond 09-02

   Lees meer -->

   Klank- helingavond woensdagavond 19-01 en donderdagavond 17-02

   Lees meer -->

   Mindfulness cursus start maandagavond 10-01 en Online dinsdagavond 11-01

   Lees meer -->