Voetreflex- en klanktherapie

Cliënten vertellen over hun ervaringen met voetreflex- en klanktherapie behandelingen:

Door de steun en begeleiding die u ontvangt bij Praktijk Zielsgeluk, kunt u even op adem komen en werken aan het opbouwen van uw eigen kracht.
Uw eigen probleemoplossend en zelfhelend vermogen wordt geactiveerd waardoor uw kwaliteit van leven verbeterd.

Cliënte ervaring met voetreflex bij een andere voetreflex therapeut:

Ik had al veel ervaring bij een andere voetreflex therapeute. MIk had bijzondere ervaringen over Natasja gehoord. Ik wilde graag ervaren hoe zij behandeld. Ik voelde me direct op mijn gemak bij Natasja. Ze vertelde me heel veel over de punten die ze op m’n voeten aanraakte. Tijdens haar behandeling voelde ik van alles in m’n lichaam gebeuren. Ik werd helemaal loom en vond het heerlijk om de behandeling bij haar te ondergaan. Inmiddels laat ik me één keer in de zes weken behandelen. Op deze manier blijf ik me krachtig en energiek voelen.

Onderhoudsbeurtje:

Wat me meteen opviel, is dat Natasja anders behandelt dan ik gewend was. Het is echt heel prettig. Ze combineert voetreflex-met klanktherapie. Trillingen die zachtjes pulserend door je lichaam gaan.
Ik kom nu regelmatig voor een “onderhoudsbeurtje”. Want nadat Natasja me behandeld hebt, voel ik me een tijdlang veel rustiger. Ik slaap dieper en ik kan me beter concentreren op m’n werk.

Cliënt met rugpijn:

Toen ik bij Natasja kwam, stelde ze me voor om naast massage en oefeningen ook wat punten op m’n voeten te laten behandelen. Ze vertelde veel over voetreflex. Ik vond het heel interessant, want ik had nog nooit zoiets laten doen. Ik voelde me door de behandeling nog meer ontspannen worden. En ik was al zo ontspannen geworden door de massagebehandeling.
Toen ik thuis kwam, merkte ik dat ik meer energie kreeg dan dat ik in maanden had gevoeld.
Ik heb me een aantal keren met voetreflex laten behandelen.

Ik slaap nu de hele nacht door (voor de behandelingen werd ik altijd heel vaak wakker of kon niet meer slapen). Ik heb veel meer energie en zin om dingen te ondernemen.

Vermoeidheid:

Al jaren voelde ik me moe, vaak futloos, waardoor ik vaak thuis bleef.

Al na drie behandelingen voel ik me niet meer moe, heb ik meer energie en zin om dingen te doen. Al na de derde behandeling ben ik eindelijk weer klusjes gaan doen (die al meer dan een jaar om me lagen te wachten).

  Natasja heeft me aanvullend twee keer behandeld met klanktherapie.

Deze behandeling is niet met woorden te beschrijven. Het is een heel ontspannende behandeling. Je voelt de trilling van de klankschaal, alle gedachtes die ik altijd heb, die waren er niet. Ik voelde me zo ontspannen, zo licht, zo had ik me nog nooit gevoeld. Echt een aanrader om een keer mee te maken!

  Chronische vermoeidheid:

Ik had al meer dan 10 jaar het chronisch vermoeidheidssyndroom. Na jarenlange behandelingen door diverse therapieën ben ik Natasja tegen gekomen. Ze gaf me veel uitleg over voetreflex, zelfhelend vermogen van het lichaam, over voeding en detoxen. Al na de eerste drie behandelingen voelde ik me ’s middags niet meer zo uitgeput. Na elke behandeling voelde ik me beter, sterker en minder vermoeid.

Ik ben maar zes keer geweest en ik kon mijn leven weer zelf oppakken. Wel had ik in het begin nog regelmatig contact per email of telefoon met Natasja om af te stemmen wat ik wel en (nog) niet kon eten.

Dit was erg fijn want ik woon ruim 2 uur rijden van Natasja vandaan.

Ook nu na ruim 1,5 jaar na mijn laatste behandeling bij Natasja voel ik me heel goed. Ik kan weer doen wat ik wil en ben niet meer zo moe als ik me destijds heb gevoeld.

  Burn-out:

Ik voelde het eigenlijk al jaren dat ik over m’n grenzen ging.

Ik durfde niet goed voor mezelf op te komen en slikte veel in.

Toen ik bij Natasja kwam, raadde ze me aan om eerst vermoeidheid uit m’n lichaam te laten gaan (die ik in al die jaren had opgebouwd).

Al na de eerste behandeling sliep ik veel vaster/dieper en ik voelde al meer energie.

Ik merkte echt dat er wat in m’n lichaam gebeurde.

Tijdens de derde voetreflexbehandeling ben ik gestart bij Natasja met coaching.

Ik heb veel inzichten gekregen door haar manier van coachen. Ik durf nu veel zachter naar mezelf te kijken en ik blijf heel rustig in mijn werksituatie. Ik kan makkelijker mijn grenzen voelen en aangeven en dingen op afstand houden.

Ook in de meditatie cursus van Bob heb ik veel geleerd over “durven zijn wie ik ben” en over “grenzen aan voelen en aangeven”. Het ware leerzame en fijne cursusavonden.

Herstel na operatie:

Toen ik bij Natasja kwam, was ik erg moe omdat ik niet kon slapen door de pijn in mijn heup.

Ik wilde graag, ondanks de pijn, me beter gaan voelen. En ik hoopte dat ik, ondanks de pijn, ook beter zou gaan slapen.

Na de tweede voetreflexbehandeling ging ik vaster slapen, waardoor ik ook uitgeruster ’s morgens uit bed kwam.

Ze heeft me voor de operatie 5 x behandeld. Tijdens de eerste drie of vier behandelingen heeft ze me niet alleen met voetreflex behandeld, maar ook met klanktherapie.

Ik voelde me na vier keer behandelen echt veel energieker.

Daarna ben ik geopereerd. Na mijn herstel ben ik drie keer geweest om me één keer in de week te laten behandelen.

Ze hoefde me slechts een halfuurtje te behandelen en ik voelde me fijn tijdens en na haar behandelingen.

Ik voel me erg goed, het herstel van de operatie is erg ook goed verlopen.

Ik denk mede dankzij de behandelingen van Natasja.

Vrouw 45, ervaring Voetreflex, Nieuwe Therapieën met Bach bloesem remedies, Klanktherapie, MIR-methode:

De reden dat ik bij Natasja kwam, is dat ik me erg veel vermoeid voelde.

Als ik terugdenk sinds wanneer ik me nu eigenlijk moe voelde, dan kom ik er achter dat ik eigenlijk al sinds mijn puberteit heel erg snel moe en lusteloos was. Dat is dus al ruim 30 jaar! Natuurlijk niet iedere dag maar de laatste jaren was het zo erg dat ik mijn bed met moeite uit kon komen en om 20.00 uur al helemaal uitgeteld was. Na een dag werken was ik helemaal kapot. Dit kon zo niet langer.

Ik heb me 4 weken lang 1 x in de week laten behandelen met voetreflex en klanktherapie. Ik kreeg al na drie behandelingen veel meer zin in het leven. Mijn lichaam voelde fijner en energieker. Ook mentaal zag ik alles zonniger.

Onder de behandelingen werd gecoacht en kreeg ik veel inzichten in mijn denkpatronen

Natuurlijk was ik vaker bij mijn huisarts geweest maar die schoof het altijd maar op stress. Mijn moeder was vroeger ook altijd snel moe, dus dacht ik dat ik er maar mee moest leren leven. Maar ik wilde daar geen genoegen mee nemen. Ik ben toen onder behandeling geweest bij een acupuncturist die erachter kwam dat ik geen basis energie meer had. Mijn lichaam was helemaal leeg. Geen wonder dat ik dus snel moe was. Na een behoorlijke periode acupunctuur en druppels geprobeerd te hebben, was er een kleine vooruitgang gemaakt, maar nog steeds had ik het gevoel dat ik voor mijn leeftijd veel te snel moe was. Gelukkig ben ik toen in aanraking gekomen met Natasja.

Natasja begon met het geven van voetreflexzonetherapie. Oh.. wat waren de eerste behandelingen pijnlijk. Maar naarmate ze mijn voeten vaker behandeld had (na 3 tot 4 behandelingen), ging het steeds beter. Ik liep weer op kussentjes en kon hierdoor weer schoenen met hakken dragen. Iets dat ik af en toe graag doe maar door de pijn in mijn voeten eigenlijk nooit meer deed. Omdat ik toch nog moe bleef wilde Natasja me testen om te kijken of er blokkades in mijn lichaam zaten op celniveau. En die bleken er zeker te zijn. Hiervoor gaf ze me druppels die ik dagelijks in moest nemen en buisjes met plantenextracten (Nieuwe Therapieën met Bach bloesem remedies.

Ik heb een grote sprong vooruit gemaakt want ik voel me veel minder moe en steeds vaker zelfs ontzettend energiek! Gelukkig zie ik er ook veel beter uit. De donkere kringen rond mijn ogen zijn weg (dit schrijf ik voor een deel ook toe aan een reinigingskuur en andere voeding – op advies van Natasja) en straal ik veel meer. Mijn zelfvertrouwen is hierdoor ook weer veel beter en heb ik weer zin om nieuwe dingen te beginnen. Iets waar ik voorheen niet aan wilde denken, omdat ik van de gedachte al moe werd! Ik sta tegenwoordig om 06.00 uur op om wat te studeren voordat mijn dochtertje opstaat en ben aan het einde van een werkdag niet afgeblust.

Daarnaast heb ik bij Natasja een paar klankschaal behandelingen gehad. Ook dat is een geweldige ervaring!

Een hele verandering dus en ik blijf doorgaan met de behandelingen totdat ik me optimaal voel en als ik het helemaal onder de knie heb hoe ik mezelf in bescherming kan nemen en om mezelf niet weg te geven. Het is belangrijk om bij jezelf te blijven en niet je energie weg te geven aan dingen waar je zelf niet gelukkig van wordt. Het is een leerproces waar ik doorheen ga samen met Natasja.

Volgend jaar wil ik mijn dochtertje van 8 jaar ook door Natasja laten behandelen omdat ik merk dat zij ook belast is met blokkades. Want ik wil dat mijn dochtertje ook zonder angst, vermoeidheid en met zelfvertrouwen haar leven tegemoet gaat. Welke moeder (ouder) wil dat nu niet! En ik denk dan aan de MIR-methode, zodat ik mijn dochtertje zelf kan behandelen.

Ervaring Coaching & Voetreflextherapie, MIR-methode, Beginners cursus meditatie

Ik kwam bij Natasja met de volgende klachten: moe, verdrietig, niet lekker in mijn vel en regelmatige depressies, paniek in kleine ruimtes, macula degeneratie, gebeurtenissen uit het verleden kon ik niet loslaten en regelmatig beïnvloedde dit mijn leven.

Ik ben in al die jaren naar heel wat dokters geweest en kreeg te horen dat mijn problemen tussen mijn oren zaten en er maar mee moest leren leven.

Via het internet ben ik bij Natasja Borsjé van Praktijk Zielsgeluk terecht gekomen.

Ik ben in het afgelopen jaar meerdere keren bij Natasja geweest. Er is een wereld voor me open gegaan, ze snapt me en weet hoe mijn klachten zijn ontstaan en hoe de klachten te verhelpen zijn. In het begin ben ik met regelmaat naar haar toe geweest, ik voelde me al snel opknappen en na de vierde behandeling voetreflex begon is aanzienlijk minder moe te worden. Om de +/- 6 weken laat ik me nog behandelen met voetreflex omdat ik voel dat het me goed doet.

In juli ’11 ben ik geopereerd aan een maagbypass. Mijn lichaam was flink van de slag door de operatie en narcose. Natasja heeft me daarna behandeld met de MIR-methode en 4 x een voetreflexbehandeling. Ik voelde me, door de behandelingen, snel weer hersteld van de operatie. Daarnaast heeft Natasja een persoonlijk MIR-methode protocollen gemaakt naast de 9 standaard regels. Omdat het protocol helemaal op mij is afgestemd werkt het optimaal en heeft het snel resultaat. Ik voel het bijna direct en zeker binnen een paar dagen.

Veranderingen die ik merkte door het persoonlijke protocol en de behandelingen die Natasja aan mij heeft gegeven, zijn:

Ik voel me veel rustiger, kan weer genieten, voel me herboren, blijf niet meer in negatieve stukjes hangen, kan dingen nu een plaatsje geven en blijf niet meer met negatieve gedachtes rondhangen. Paniek in kleine ruimtes: hier heb ik nagenoeg geen last meer van en als ik de paniek voel opkomen, weet ik mijn oefeningen die mij helpen. Het werkt binnen enkele secondes. Macula degeneratie: oogartsen kunnen hier niets aan doen. Al in het eerste consult, dat Natasja me behandelde voor de Macula degeneratie zag ik verschil. Ik ben daarna 6 weken zelf met het persoonlijk MIR-methode protocol aan de slag geweest voor mijn oog en na een week of 6 kon ik m’n eigen pupil in de spiegel weer zien, wat een hele openbaring was. Het is nu nog een heel klein beetje mistig als ik door het oog kijk. Ik blijf mezelf voorlopig doorbehandelen met het protocol want het gaat steeds een stukje beter.

Slecht slapen:

Ik kon al heel lang niet goed slapen. Natasja heeft me behandeld met klanktherapie en een paar reflexpunten op mijn voeten en daarna heb ik geen slaapproblemen meer gehad.

Behandeling voetreflex in combinatie met klank- en hypnotherapie:

Puber 15 jaar, al jaren moe, slecht in- en doorslapen (sliep voor behandeling 2 – 3 uur per nacht), slechte concentratie en elke dag pijnlijke benen en knieën.

Na twee behandelingen voetreflex in combinatie met klanktherapie was haar slaapritme verbeterd naar 7 uur slaap per nacht (met goed inslapen en doorslapen). Na de derde behandeling: pijn in knieën verdwenen, gevoel van vrolijkheid weer terug en betere concentratie. De vierde behandeling was een combinatie van voetreflex, klanktherapie en hypnotherapie, waardoor de pijn in haar benen totaal zijn verdwenen.

 • klankmassage, klik hier voor meer informatie
 • klankconcerten, klik hier voor meer informatie
 • Beginners cursus Voetreflexzonetherapie, klik hier voor meer informatie
 • Voetreflex Therapie, klik hier voor meer informatie
 • MIR-methode, zelfhealingsmethode, klik hier voor meer informatie
 • Evaringen van cliënten met de MIR-methode met persoonlijke protocollen, klik hier voor meer informatie

Cliënte ervaring met voetreflex bij een andere voetreflex therapeut:

Ik had al veel ervaring bij een andere voetreflex therapeute. Maar ik had bijzondere ervaringen over Natasja gehoord. Ik wilde graag ervaren hoe zij behandelt en wat welk effect haar behandeling op mij zou hebben.
Ik voelde me direct op mijn gemak bij Natasja. Ze vertelde me heel veel over de punten die ze op m’n voeten aanraakte. Ik voelde van alles in m’n lichaam gebeuren. Ik kreeg een aangenaam loom gevoel en ik kreeg veel inzichten over mezelf. Ik vond het heerlijk om de behandeling bij haar te ondergaan. Inmiddels laat ik me één keer in de zes weken behandelen. Op deze manier blijf ik me krachtig en energiek voelen.

Wat me meteen op viel dat ze anders behandelt dan ik gewend was. Het is echt heel prettig. Ze combineert voetreflex met klanktherapie. Trillingen die zachtjes door je lichaam gaan.
Ik kom nu regelmatig voor een “onderhoudsbeurtje”. Want elke keer als Natasja me behandeld heeft, voel ik me een tijdlang veel rustiger, slaap dieper, voel meer energie en ik kan me beter concentreren op m’n werk.

Cliënt met rugpijn:

Toen ik bij Natasja kwam, stelde ze me voor om naast massage en oefeningen ook wat punten op m’n voeten te laten behandelen. Ze vertelde veel over voetreflex. Ik vond het heel interessant, want ik had nog nooit zoiets laten doen. Ik voelde me door de behandeling nog meer ontspannen worden. En ik was al zo ontspannen geworden door de massagebehandeling.
Toen ik thuis kwam, merkte ik dat ik meer energie kreeg dan dat ik in maanden had gevoeld.
Ik heb me een aantal keren met voetreflex laten behandelen.

Ik slaap nu de hele nacht door (voor de behandelingen werd ik altijd heel vaak wakker of kon niet meer slapen). Ik heb veel meer energie en zin om dingen te ondernemen.

Door de steun en begeleiding die u ontvangt bij Praktijk Zielsgeluk, kunt u even op adem komen en werken aan het opbouwen van uw eigen kracht.

Agenda

Gratis online Webinar "Cel Gezondheid" woensdagavond 12-01, dinsdagavond 25-01 en woensdagavond 09-02

Lees meer -->

Klank- helingavond woensdagavond 19-01 en donderdagavond 17-02

Lees meer -->

Mindfulness cursus start maandagavond 10-01 en Online dinsdagavond 11-01

Lees meer -->