Test allergieën & intoleranties

Testen op overgevoeligheid en intoleranties door middel van kinesiologie (lichaam reageert positief of negatief op voeding en/of andere producten.

Hedendaagse chronische gezondheidsproblemen zoals hoofdpijn en migraine, maag- darmklachten (o.a. IBS), reumatische aandoeningen, chronisch vermoeidheidssyndroom, depressies, atypische symptomen, huidproblematiek (o.a. psoriasis) en overgewicht kunnen in sterke mate uw leven beïnvloeden. Het blijkt dat deze klachten vaak direct of indirect gerelateerd zijn aan uw voeding. Een nieuw inzicht vanuit de medische wereld heeft hier recentelijk een nieuw licht op laten schijnen en geeft een relatief eenvoudige oplossing. Met de juiste motivatie kunt u een eind maken aan veel van de kwalen waarvan u dacht dat u er de rest van uw leven aan vast zat.

De basis van alles: de juiste voeding!

Het menselijk lichaam is in feite een complexe biochemische fabriek waarin zich miljoenen processen tegelijkertijd afspelen. Hier merkt u als alles goed gaat helemaal niets van, daar zorgt ons zelfregulerende lichaam wel voor! Zoals alle apparaten heeft ook het menselijk lichaam brandstof nodig. Deze brandstof krijgt u binnen in de vorm van uw voeding. Goede voeding vormt dan ook de basis voor een gezond en daarmee goed functionerend lichaam. Echter, als u de ‘verkeerde’ voeding binnenkrijgt gaat dat uw lichaam vroeger of later opbreken. U tankt per slot van rekening ook geen diesel als u een benzineauto rijdt! Wat voor u de juiste voeding is, hoeft echter niet noodzakelijkerwijs de volgens standaard regels ‘gezonde’ voeding te zijn. Wat gezond is blijkt namelijk een zeer persoonlijke kwestie en voor iedereen verschillend te zijn!

Vermoeid van een salade?

Het is moeilijk voor te stellen dat men zich door normale, als gezond beschouwde voeding verre van optimaal kan voelen, maar toch kan dat! Verschillende internationale onderzoeken hebben aangetoond dat bepaalde stoffen die voorkomen in het dagelijkse voedingspatroon van negatieve invloed kunnen zijn op de gezondheid van het individu. Deze doorgaans schijnbaar onschuldige stoffen kunnen een ontstekingsreactie teweeg brengen in ons lichaam omdat ze het immuunsysteem activeren. Zo kan het zijn dat een bepaalde persoon kropsla moeilijk kan verdragen maar geen problemen heeft met chips. Echter, hoe men reageert op de verschillende stoffen is persoonsgebonden want ieder mens is uniek en heeft ook een eigen uniek immuunsysteem.

Voedselovergevoeligheid

Naast onze luchtwegen en de huid is ons spijsverteringssysteem de belangrijkste toegangsweg waarlangs lichaamsvreemde stoffen ons lichaam kunnen binnendringen. Bepaalde voedingstoffen kunnen als niet geheel afgebroken deeltjes (voedselpartikels) de darmwand passeren en komen zo in onze bloedbaan terecht. Eenmaal in het bloed worden deze macromoleculen aangemerkt als een lichaamsvreemde stof en worden daarom door het immuunsysteem op dezelfde wijze aangepakt als dat zou gebeuren met bacteriën en virussen: uitschakeling. Zonder dat we ons er van bewust zijn voert ons immuunsysteem een constante strijd met deze ‘lichaamsvreemde’ stoffen. Dit is in wezen een voortdurende veroorzaker van lichte ontstekingen. Afgezien van het feit dat dit veel energie kost, wordt het immuunsysteem onnodig belast en wordt het minder doelgericht ingezet om andere problemen te bestrijden. Het gevolg is minder energie, meer (vage) klachten en hogere vatbaarheid voor ziekte.

Bijkomende effecten

Het immuunsysteem wordt beïnvloed door verschillende stoffen waaronder IGF-1, TNF-α, vrije zuurstof radicalen en interleukines. Het zijn deze stoffen die verantwoordelijk zijn voor een sterk gereduceerd vermogen van de cellen om brandstof (glucose) op te nemen uit het bloed. In plaats van verbranding ten behoeve van de energielevering wordt de glucose opgeslagen in het lichaam in de vorm van vet. Het ironische is dat dezelfde stoffen er ook voor zorgen dat opgeslagen vetten niet vrijgemaakt kunnen worden als alternatieve brandstof. Het resultaat is gewichtstoename, een gevoel van lusteloosheid en vermoeidheid. Het is dus van groot belang de ontsteking die deze kettingreactie veroorzaakt te voorkomen.

Luistert u eigenlijk wel naar uw lichaam?

Vaak vermoeit? Migraine? Maag- darmklachten? Huidproblemen? Overgewicht? Hebt u hier ook regelmatig of voortdurend last van?

Heeft u er wel eens aan gedacht dat dit te maken kan hebben met uw voeding? Terwijl u in de veronderstelling bent dat u gezond eet, kan uw lichaam hier wel eens heel anders over denken!

Praktijk Zielsgeluk werkt samen met een laboratorium dat erop gericht is de kwaliteit van leven van mensen te verbeteren. Door middel van bloedonderzoek om te kijken of welke voedingsstoffen uw lichaam reageert en een voor u op maat gemaakt voedingsadvies kunnen wij helpen de ultieme lifestyle aspiratie te bereiken: gezondheid, vitaliteit, een positief zelfbeeld en een sterk zelfvertrouwen.

N.B. Wilt u liever geen bloedonderzoek? Met behulp van testen met kinesiologie kunnen we ook een heel eind komen!! Informeer hiervoor bij Natasja Borsjé email: info@praktijkzielsgeluk of tel. 06-40806851.

Hoe gaat het bloedonderzoek in het kort in zijn werk?

Bloedafname buisjes kunt u bij ons in de praktijk ophalen, waarna u naar een dichtbij zijnde bloedafname punt uw bloed kunt laten afnemen. De procedure is heel simpel en zal heel duidelijk en op papier worden meegegeven.

Het laboratorium: Allereerst wordt de kwaliteit en de status van de cellen in het bloed bepaald. Hierbij worden de volgende cellen bekeken: neutrofielen, monocyten, basofielen, lymfocyten en rode bloedcellen. Deze handeling is tweeledig: er wordt een nulmeting gedaan van de status van het bloed voordat er voedingsstoffen worden toegevoegd en er wordt bekeken of u geen ontsteking heeft die de meting en dus de uitslag kan verstoren. Wanneer dit wel het geval is zal er opnieuw bloed afgenomen moeten worden zodra de ontsteking weg is. Er zal in dit geval ook aangeraden worden om contact op te nemen met de huisarts.

Het bloed dat bij u is afgenomen, wordt verdeeld in cuvettes (bakjes). Hierna wordt aan elke cuvette een geprepareerde voedingstof toegevoegd. De haematologietestmachine bepaalt door lasertechnologie de activiteit en veranderingen van bovengenoemde cellen. De computer verwerkt vervolgens de resultaten tot een begrijpelijk voedingsadvies. De reproduceerbaarheid van de test met hetzelfde bloed wordt dagelijks bijgehouden m.b.v. standaard testprocedures.

Meer vragen hierover? U kunt dan contact opnemen met Natasja of Bob. Telefoonnummer 06-40806851 of emailen naar info@praktijkzielsgeluk.nl

De therapeuten bij Praktijk Zielsgeluk
Voor meer info. klik dan: hier

KLIK GERUST ROND EN BEKIJK DE INFORMATIE EN VOEL MAAR OF WE IETS VOOR U KUNNEN BETEKENEN.

Verwijzing door een huisarts is niet nodig, 
klik hier voor meer informatie.

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken? Wij staan u graag te woord.
Telefoonnummer Natasja Borsjé 06-40806851. Natasja is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 t/m 21.00 uur.
Telefoonnummer Bob Borsjé 06-19729253. Bob is van maandag t/m vrijdag bereikbaar van 18.00 t/m 21.00 uur.

U bent van harte welkom in onze Praktijk in Purmerend. U kunt ons geheel vrijblijvend bellen met uw vragen of voor het maken van een afspraak
een email sturen kan ook info@praktijkzielsgeluk.nl.

Agenda

Online Webinar Cel Gezondheid dinsdagavond 08-04

Lees meer -->

Klank- helingavond donderdagavond 15-04

Lees meer -->

Mindfulness cursus start maandagavond 26-04

Lees meer -->