Psychotherapie

Psychotherapie is meer dan ‘gewoon praten’: u leert o.a. wat uzelf kunt doen om uw klachten te verminderen of zo in bewustzijn te veranderen dat de klachten niet meer bestaan.

Psychotherapie werkt alleen wanneer uzelf actief meewerkt aan de therapie. Van u wordt verwacht dat u eerlijk vertelt wat er in u omgaat, wat u denkt en voelt. Verder is het nodig dat u ook tussen de therapiegesprekken in met de therapie ‘bezig’ bent, door bijvoorbeeld over bepaalde zaken na te denken, of door gevoelens en gedachten te noteren.

De werkzaamheid van psychotherapie is in wetenschappelijk onderzoek bij diverse stoornissen aangetoond. Psychotherapie blijkt onder andere effectief bij depressies, angststoornissen, gedrags- en eetstoornissen.

Psychotherapie kan verder behulpzaam zijn na een traumatische gebeurtenis, bij onbegrepen lichamelijke klachten of bij relatieproblemen.

Integrale psychosociale therapie

Bij Integrale psychosociale therapie wordt de therapie afgestemd op de persoon. Daarom kan het zijn dat diverse therapieën gecombineerd worden voor een optimaal resultaat.

Er kunnen diversie therapievormen worden ingezet, zoals: Coaching, NLP, Sociaal Panorama, Cognitieve Gedragstherapie, Bevrijd Jezelf Therapie en RET. Het effect daarvan wordt dikwijls versterkt in combinatie met therapeutische trance (hypnotherapie).

Psycho sociale therapeutische steun (hulp bij emotionele en mentale klachten):

Als u interesse heeft of vragen, kunt u bellen naar 06-40806851, 06-19729253 of e-mailen naar info@praktijkzielsgeluk.nl

Agenda

Mindfulness/ meditatiecursus start 28-01

Lees meer -->

Mindfulnessavond donderdag 24-01 en 21-02

Lees meer -->

Klank helingavond donderdag 31-01 en 28-02

Lees meer -->


Contact Info

Praktijk Zielsgeluk
Weerwal 18
1441 AL Purmerend
Email: info@praktijkzielsgeluk.nl
 Telefoon: 06-40806851